ИСТАКНУТО ТРАКА

„ЗЕЛЕНИ СЕ КАО У РАНО ПРОЛЕЋЕ“ – НИЈЕ ЧЕКАО КИШУ, НАВОДЊАВА ПШЕНИЦУ

Сетва пшенице у Мачви је завршена и њиве засејане почетком оптималног рока, у октобру, већ се зелене. Велики број пољопривредника се жали да је због недостатка влаге пшеница слабо и неуједначено никла, што се могло и очекивати јер је жарко лето сменила сушна јесен са топлим временом и мало падавина.  Због тога је Драгорад Давидовић […]

ИСТАКНУТО ТРАКА

У ТЕГЛАМА ЏЕМ ОД ШИПУРКА И УСПОМЕНЕ НА РОДНУ МАЧВУ

Из питоме Мачве, где се родила, у Бор где се удала и сада живи, Зорица Стојиљковић је понела рецепте из завичајне кухиње. Уз укусе и мирисе родног краја Зорица и после три деценије негује здраву и корисну навику да у флаше и тегле упакује велики број плодова које сама бере у природи. Некада по равној […]

ИСТАКНУТО РЕГИОН ТРАКА

ШАБАЦ ИЗ ТВОГ УГЛА – СНИМИ ВИДЕО И ПОШАЉИ, СПРЕМНЕ НОВЧАНЕ НАГРАДЕ!

Култура, спорт, историја или друштвени живот су теме које могу бити заступљене у кратком филму о Шапцу, а који ствараоци могу послати на Конкурс Медијског и култруног центра „Артвизија“. Такмичење се организује други пут под називом „Шабац из мог угла“. Конкурс траје до 20. новембра, након чега стручни жири и публика бирају победнике. – Задовољни […]

ИСТАКНУТО ТРАКА

ЊИВА У МАЈУРУ СА РАЗЛОГОМ ВРЕДИ ПРАВО БОГАТСТВО!

У Мајуру, код Шапца, једна њива површине 2 хектара се продаје за 130.000 евра! Ову астрономску цену, по мишљењу власника, парцела има с разлогом пошто је најнеобичнија у Србији јер се на њој, на 40 ари,  налази велико језеро дубоко између 6 и 9 метара које је једино језеро у овом крају. – Парцела је […]

ИСТАКНУТО ТРАКА

ПРЕВАРАНТ КОЈИ ТРАЖИ НОВАЦ ЗА САХРАНУ ЈОШ НА СЛОБОДИ, ЈАВЉАЈУ СЕ ЉУДИ КОЈЕ ЈЕ ПОКУШАО ДА ПРЕВАРИ

После текста о преваранту који вара људе измишљајући да је неко умро и лажно се представљајући као рођак тражи новац за сахрану, јавили су се читаоци које је покушао да насамари. – Мени је рекао да га је мајка послала и тражио да му дам 10.000 динара и да ће она доћи за сат времена […]

ИСТАКНУТО ТРАКА

БЕЗОБРАЗАН ПРЕВАРАНТ: ИЗМИШЉА ДА СУ ЉУДИ УМРЛИ И УЗИМА НОВАЦ ЗА САХРАНУ

Непознати мушкарац, стар између 25 и 35 година, у последњих петнаест дана преварио је најмање троје мештана Богатића, Клења и Црне Баре тако што им је улазио у дворишта и куће са измишљеном причом да је преминуо неко из села кога они познају и тражио новац за помоћ да се „покојник“ сахрани. – За жртве […]

ИСТАКНУТО ТРАКА

РОДИЛА ДЕВОЈЧИЦУ НА ТРОТОАРУ У ЦЕНТРУ ШАПЦА!

Права драма се јутрос око  9,30  часова догодила у центру Шапца , када се Јована М. (24) породила на тротоару испред „Навипове“ зграде! – Екипа хитне медицинске помоћи Дома здравља је брзо стигла на лице места. Беба је била на стомаку мајке везана пупчаником. Пресечена је пупчана врпца и мала девојчица је заплакала  – навео […]

ИСТАКНУТО ТРАКА

И ЉУТО И СЛАТКО, А „КАПЉЕ“ ПОМАЛО ЦЕЛЕ ГОДИНЕ!

Од љутог корена рена домаћинству Владе Бошковића из поцерског села Мала Врањска слатка зарада „капље“ целе године! – Рен се тражи 365 дана у години, као корен или млевен у теглама који припремамо на старински начин тако што се корен ручно ољушти и потом машиницом за млевење меса ситно самеље и додају само сирће, со […]

ИСТАКНУТО ТРАКА

ЖЕЉКА ЈЕ МАЈСТОР ЗА УКУСНЕ САРМЕ, МЕСЕЧНО САВИЈЕ ВИШЕ ХИЉАДА

Своје гастрономско умеће Жељка Митрашиновић из Мајура недавно је показала у серијалу „Кухиња мога краја“  у којем је победила гласовима жена са којима се такмичила што је, каже, признање једнако похвалама купаца који су одушевљени њеним гурманским специјалитетима, а посебно сармом Без сарме нема славског ручка, а у Шапцу и околини најукусније, мрсне и посне, […]

ИСТАКНУТО РЕГИОН ТРАКА

103 ГОДИНЕ ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ, ПОВЕЉА „ЧУВАР ЗДРАВЉА“ ПОСТХУМНО БОШКУ ЂОКОВИЋУ

Радно, али и пригодним коктелом за запослене, Завод за јавно здравље Шабац обележио је 103 године постојања и рада. Тим поводом помоћник директора за послове јавног здравља из области хигијене и хумане екологије, Др сци. мед. Игор Драгичевић, доделио је традиционалну повељу “Чувар здравља” истакнутом појединцу који је дао посебан допринос развоју Завода за јавно […]