Хрскава прасетина исечена на коцке, на славској трпези је, без обзира на цену, незаобилазна. Поједини домаћини у печењарама поручују и „бајадере од прасетине“ које не могу да се пазаре на килограм па коштају као цело прасе са ражња. У зависности колико је тешко прасе, са додатком трошкова за клање, печење и сечење, класично печење и „бајадере“ од једног прасета коштају од 12.000 до 14.000 динара.
Упресовано печено месо без костију, исечено на шните па изгледом подсећа на укусан колач као додатак купују домаћини који славе на велико.
– За славу и се и даље највише поручује класично печење из фуруне и то цело прасе. Ко слави у кругу породице или са мало званица купује печење на меру које кошта 1700 динара по килограму. То је нешто мало скупље по килограму него када се поручује цело прасе, али људи економишу и узимају колико им је потребно јер је укупан издатак мањи – објаснио је власник печењаре.
Д.Г.