Zavod Sabac Naslovna - ОТВОРЕНО ПИСМО ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ РОДОЉУБУ ШАБИЋУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ОТВОРЕНО ПИСМО ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ РОДОЉУБУ ШАБИЋУ

pin - ОТВОРЕНО ПИСМО ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ РОДОЉУБУ ШАБИЋУ

Поводом објаве на друштвеној мрежи Икс, адвоката Родољуба Шабића, а коју су пренели медији, наша установа је присиљена да се обрати овим отвореним писмом господину Шабићу:

Господине Шабићу, као адвокат, морали бисте знати да постоје правне препреке за давање информација које су нечије власништво. У случају Завода за јавно здравље Шабац, као aкредитоване лабораторије по стандарду SRPS ISO 17025, Завод мора да поштује јасна правила о непристрасности и поверљивости информација.

Само на основу налога Повереника за информације од јавног значаја, ми смо могли, и можемо, доставити тражене информације.

На крају крајева, подаци које Ви наводите, могли су бити тражени и директно од наручиоца испитивања, који није имао никакве препреке, нити процедуре да их достави, али очигледно је по уходаној матрици било лакше нападати и прозивати здравствену установу, као лаку мету, и наше стручњаке, који часно и одговорно раде свој посао на заштити здравља свих грађана Мачванског округа.

Ово све наводимо само из разлога информисања шире јавности, о томе шта је стварна истина. На крају, оно што је такође истина, а то нисте саопштили јавности: Завод за јавно здравље Шабац је тражене податке доставио дана 14.09.2021. године, у складу са горе наведеном процедуром.

Тако да је лажна информација, још једна у низу, да је Завод за јавно здравље Шабац одбио да достави резултате анализа вода.

Пустите здравствене установе да раде свој посао, а политиканство оставите за неку од Ваших будућих кампања.

Свако добро,

ВД Директор МСц. др Бранко М. Вујковић

(Саопштење Завода за јавно здравље Шабац)

Related Images: